BABY SIGNS PROGRAM

 
Što je Baby Signs Program?
 
Baby Signs Program poučava djecu jednostavne i lako primjenjive znakove koji im omogućuju da komuniciraju s roditeljima i drugim osobama koje se brinu za njih. Uz znakovni jezik  Baby Signs djeca mogu komunicirati ono što vide, trebaju, pa čak i ono što osjećaju. To su pojedinačni znakovi koje djeca uče, a koji  predstavljaju pojedinačne riječi jednostavne pojmove poput ˝mačka˝, ˝ja sam gladan˝ ili ˝spavati˝.

To su često prvi znakovi koje djeca prirodno nauče. Baby Signs je program koji pomaže djeci naučiti mnogo više znakova kako bi se lakše sporazumijevali. Djeca imaju prirodnu želju za komuniciranjem sa svojom okolinom, a posebice nakon što otkriju alat kojim će to moći raditi lakoćom. Istraživanja su pokazala da djeca koja se koriste znakovima češće ˝razgovaraju˝ s roditeljima u odnosu na djecu koja ne koriste znakove. Sposobnost komunikacije također pomaže rastu samopoštovanja i lakše uspostave kontakta s okolinom.

U Hrvatskoj je novost, no u svijetu se ovaj znakovni jezik koristi više od 25 godina. Znakovni jezik za bebe, Baby Signs, razvijen je od strane Dr.Acredolo i Dr.Goodwyn, profesorica psihologije na Sveučilištu Davis, California, USA.. Rezultati istraživanja pokazali su da znakovni jezik koji su razvile pomaže položiti čvrste temelje učinkovite komunikacije, koja će ostati s djecom dugo nakon što progovore i ˝nestane˝ znakovni jezik. 
 

Ispiši stranicu