Skupina Medvjedići

 Poludnevni katolički vjerski odgoj
 Poludnevni program ranog učenja engleskog jezika

 

 Ivanka Ivančić,odgojiteljica u vjeri, odgojitelj mentor
 Ana Kosić Pleteš, mag.praesc.educ., voditelj engleskog programa

 
Planirani sadržaji katoličkog vjerskog odgoja realizirani su  u odgojno-mješovitoj skupini „Medvjedići“
(mješovita odgojna skupina od 3 -7 godina)

Način na koji se katoličko-vjerski program realizirao sa planiranim aktivnostima proizlazi iz osluškivanja dječjih potreba i interesa.

Aktivnosti se ostvaruju kroz pisanu riječ, glazbu, likovno i scensko stvaralaštvo, životno-praktične, istraživalačke, spoznajne i razne djelatnosti, raznovrsne igre, stvaranje i pokret.
Situacijsko spontane aktivnosti koje prate potrebe djece te njihove osjećaje realiziraju se su kroz sve ponuđene
sadržaje, slijedeći liturgijsko- pedagošku godinu.

Situacije za vjerski odgoj su svakodnevne i vrlo različite, te su usko povezane s obitelji, zajednicom, prijateljima, blagdanima i svim situacijskim događanjima u vrtiću.


 

 

Zajednička međugrupna suradnja i planirane aktivnosti na razini vrtića (projekti) katoličko-vjerski program uvijek je dobro prihvaćen i uklopljen u iste projekte (projekt zanimanja, projekt Škole za Afriku, Kulturna baština, Eko projekti, blagdani, Godišnja doba, promet, Dani kruha, zdrava prehrana itd.)

Ovaj program pomaže djetetu da stekne povjerenje u samoga sebe, da razvija odgovorno ponašanje prema sebi, obitelji, drugim ljudima i svijetu stvorenom od Boga. Dijete ima sposobnost da „vidi nevidljivo“, čuđenja i divljenja svijeta oko sebe. Dječja mašta, intuicija, znatiželja i spontanost omogućuje stvaranje autentičnog odnosa s Bogom. Omogućuje djetetu pravo na slobodu misli ,savjesti i vjere. Duhovnu stvarnost i duhovnu potrebu dijete opaža i izražava puno lakše kroz situacijske događaje. Religiozno iskustvo je u svojoj biti iskaz ljubavi i osobito odgovara naravi djece, te je istovremeno tradicija hrvatskog naroda kao i opća kultura samog društva.


Cilj katoličko-vjerskog programa je odgajati religioznu dimenziju djeteta osposobljavajući ga za autentične ljudske vrednote, utemeljene na Evanđelju.

 
 

 
 

Ivanka Ivančić odgojitelj u vjeri, odgojiteljica mentor


Ispiši stranicu